Találmányom a fülzúgás gyógyítására

Mint a legtöbb találmány, ez is a véletlennek köszönhető, ahogyan rájöttem hogyan lehet hatásosan, nagy mértékben csökkenteni a fülzúgást.

Bár még nekem sem szűnt meg 100%-osan, de olyan nagy mértékben csökkent,
hogy úgy gondoltam itt az ideje megosztani mindenkivel aki gyógyulni szeretne,
hátha másnak is segít, nemcsak nekem vált be.

A lenti képen látható a fül mellett egy bekarikázott terület.

Tinnitus pont

A pontra merőlegesen tartva egy fülszőrnyírót, bekapcsolod és ha kicsit mozgatod is
hamarosan fogsz hallani egy “plusz hangot”. Minél hangosabb a plusz hang, annál jobb!
Először próbáld ki csak 30-60 másodpercre és mikor kikapcsolod a készüléket hallani fogod a változást. Ha bármi változott a készülék kikapcsolása után (frekvencia, hangerő) akkor tuti, hogy neked is hatni fog a kezelés 🙂
Fülszőrnyíró helyett a rezgőkéses villanyborotva is jó, annál a fejet körülvevő műanyag burkolat szélét kell a megfelelő helyre tenni.

Amit ezen kívül használok az a noiser. Magyarországon a TB támogatja, bár még így sem olcsó. Sokan azt gondolják, hogy ez csak elmaszkolja a hangot, de ez nem igaz, mert hozzájárul ahoz, hogy csökkentse a tinnitust.
Amire ezzel kapcsolatban rájöttem, hogy nagyon fontos éjszaka használni,
mert akkor fejti ki igazán  hatását. Valószínűleg a tudatalattinak van rá szüksége, arra van hatással és így éri el a javulást

Ha valakinek sikerül ennek hatására javulást elérnie, legyen szíves velem is tudassa azt.
Mielőbbi javulást kívánok mindenkinek!

10 thoughts on “Találmányom a fülzúgás gyógyítására

 1. zamiere

  Azért érdemes kipróbálni ezt a módszert, mert van olyan fajta fülzúgás aminek az okát szünteti meg: amikor rosszul záródó állkapocs vagy stressz miatt feszített állkapocs-ízületek okozzák a fülzúgást.
  Tudatosan is ellazíthatjuk az állkapcsot feszítő izmokat, saját tapasztalatom szerint ezzel szinte másodpercek alatt tizedére csökken majd eltűnik a fülcsengés. Meditáció közben is meglepő amikor tudatosan sorra ellazítva minden izmunkat vesszük csak észre hogy néhány izmunk egész nap be van feszülve.

  Ha valakinél meniére-szindrómát diagnosztizálnak, akkor is érdemes fogászhoz mennie, lehet hogy csak rosszul záródó fogak okozzák a gondot: https://www.facebook.com/MenieresNoMore

 2. Christyn

  Szia!
  Én megpróbáltam de villany borotvával és amikor odanyomom annyira hangosnak tűnik,hogy fél percnél tovább nem mertem mert féltem nehogy a hallásomat károsítsam,amikor kikapcsoltam még 1 mp-ig hallottam hangosan de utána hirtelen lehalkult de nem volt valami tartós.Csinálhatom villanyborotvával?Gondolom ha tovább csinálom hatásosabb…érdekes hogy tényleg megjelent az a plusz sípoló hang közben.

  1. Várkondi László Szerző

   Szia,

   Én is próbáltam villanyborotvával, legalább ugyanolyan jó a hatása hosszú távon és rövid távon is.
   Ha túl hangosnak találod, akkor csak finoman nyomd oda a borotvát a megfelelő pontra.
   Nekem az jött be a legjobban ha a villanyborotva sarkát nyomom oda, persze a forgókéses nem igazán jó, csak a rezgőkéses kivitel (aminek lyukacsos szitája van)

 3. Andrea3

  Szia! Én is kipróbáltam, mert elviselhetetlen volt a sipolás a fülemben.Én bajuszvágóval ami egy vastagabb ceruzára hasonlít és annak a végét helyeztem a megadott pontra. Először a sípolás felerősödött de aztán teljesen csend lett a fülemben . Tiszta csend, igaz csak kb 5 percig tartott de utána a sipolás erőssége is csökkent.Nem tartottam ott csak 1-2 másodpercig próbaként.Szerintem érdemes kipróbálni.Én azóta is használom ha erősödik a sipolás, sistergés.

 4. marcsi1950

  marcsi1950
  Sziasztok!
  Nekem is 4 éve zúg a fülem. Gyógyszerek, gyógynövény-, homeopátiás készítmények stb. sokasága után most én is elkezdtem a rezgőkéses borotva használatát, nyak- fül masszírozást. Nekem a noiser helyett telefonra van rávéve a rózsazaj, relaxációs zene, most találtam rá a barna zajra, ami teljesen olyan, mint a fülzúgásom hangja, és ezt tudom éjszaka is hallgatni.
  A kérdésem az lenne, hogy mind a két fülembe dugjam a fülhallgatót, vagy csak a zúgósba.
  Nekem a bal fülem zúg, halláscsökkenéssel, jobb fülemnek nincs “baja”, ha beállítom a hangerőt a bal zúgós fülemhez a jobb fülemre megsüketülök. A fülhallgatót nem tudom külön-külön szabályozni.
  Vásom válaszotokat.
  Már az előző találmányra is írtam, de nem kaptam választ.
  Csendes éjszakát kívánok minden fülzúgósnak! Már nagyon szeretném én is, de azt hiszem ez lehetetlen.

  1. Várkondi László Szerző

   Szia,
   Szerintem halgasd mindkét füledben, mert akkor elég ha halkabban szól a zaj.
   Én 2 éve használom a villanyborotvás módszert és már majdnem nullára lement a zúgás, szóval kitartás, jobb lesz!
   Ami még fontos: ahogy csökken a zúgás, vissza fog térni a hallásod is, tehát a haláscsökkenés csak átmeneti, valójában “csak” a zúgás fedi el a hangot az agyadban. Csendes napokat!
   Laci

 5. laszlobizonics

  Sziasztok!
  Nálam csak most kezdődött ez a fülzúgás, és örömmel olvastam ezt a találmányt.
  Már ki is próbáltam, és a leirt jelenségek hasonló módon jelntkeztek, mint akik ezt
  kipróbálták és tapasztalatot szereztek. Igaz, hogy nekem csak egy vibrációs hajnyiró
  állt rendelkezésemre. Szeretném megkérdezni, hogy ezzel célszerű e folytatni, és
  milyen gyakorisággal. A találmány felfedezése óta elég sok idő eltelt, igy aztán merem remélni
  hogy tapasztalatokban is gazdagabb.

  Üdv: László

Vélemény, hozzászólás?