Újabb hatástalan csodaszer fülzúgásra: Tinnitus Stop

A legújabb, teljes gyógyulással kecsegtető oldalt nem én találtam, Róth Krisztina küldte be a Facebook csoportunkba.

A weboldalt alapos vizsgálatnak vettem alá: http://latestfromtheworld.com/36/tinnitusstop/

A módszer a „szokásos”, de most 2 részre bontották a beetetést.
A fenti linken egy álhír jelenik meg Kolasovszki Andrásról, aki egyike a gyógyult személyeknek.
Ennek nagyon könnyű utánna járni, mert a kép linkjét beillesztjük a Google képkeresőbe (a kis fényképezőgép ikonra kattintva) és ezután kép alapján meg is találjuk ugyanezt a fotót meglehetősen sok weboldalon. Azonos tartalom, csak más nyelven és persze Andrást sem Andrásnak hívják…a német verzióban pl Herr Thomas Weber a neve.
Visszatérve az álhírre. Honnan is tudom, hogy ez álhír? Nagyon egyszerű: A hírportál nem hírportál, csak úgy néz ki mintha az lenne és az összes link ugyanoda vezet, a vásárlás oldalra.

Átkattintok a vásárlós oldalra, ott ugyanez a helyzet. Természetesen bármelyik képre keresek rá, ugyanaz szerepel még 80-100 weboldalon, de az urat vagy hölgyet már teljesen másképp hívják.
Itt a magyar verzió: http://webmoneysaver.com/36/tinnitusstop/
Ugyanez más nyelven: http://tinnitus-stop.org

Most jön a legérdekesebb rész.
A jobb alsó sarokban folyamatosan felbukkannak kis értesítések formájában, hogy ki és hanna vásárol, hány látogató van a weboldalon, stb.
Meg is néztem a weboldal kódját és látszik, hogy előre be vannak írva keresztnevek és városnevek, ezekből választ a program véletlenszerűen és megjeleníti mintha ez lenne a valóság. Persze ezzel manipulálja az embereket, hogy megbízzanak jobban az „új szuper csodagyógyszerben”.

Honnan vásároltak:
Csongrádról, Miskolcról, Mindszentről, Vecsésről, Tatabányáról, Pécsről, Budapestről, Komlóról, Várpalotáról, Gyálról, Bajáról, Siófokról, Lőrinciből, Komáromból , Szerencsről, Fótról, Zalakarosról, Ráckevéről , Soltról, Kisköréről , Dunaharsztiból, Budapestről, Kecskemétről, Pomázról, Szegedről, Miskolcról, Esztergomból, Pécsről, Győrből, Nyíregyházáról, Szombathelyről, Tatabányáról, Kaposvárról, Békéscsabáról, Zalaegerszegről , Érdről, Veszprémből ,Sopronból, Egerből, Monorról, Ceglédről, Orosházáról

Kik vásároltak:
Anna, Alíz, Ágota, Ágnes, Barbara, Borbála, Cecília, Dóra, Dorottya, Éva, Edit, Evelina, Györgyi, Hedvig, Hanna, Ilona, Izabella, Ivóna, Krisztina, Katalin, Vera, Mária, Marianna, Malvin, Natália, Paula, Szonja, Teréz, Orsolya, Veronika, Zsófia, Zsuzsa, Ádám, András, Bálint, Bence, Dávid, Edvárd, Henrik, János, József, Miklós, Márk, Máté, Mátyás, Péter, Pál, Roland, Vince

Bármennyit is várunk, csak ezek a településnevek és keresztnevek jelennek meg.

Azon már meg sem lepődtem, hogy nincs feltüntetve semmilyen konkrét cég neve, nincs ÁSZF, sem adatvédelmi azonosító, illetve a termék engedélyszámait is homály fedi, pedig engedély nélkül nem lehet forgalomba hozni étrend kiegészítőt sem.

Be the first to comment

Leave a Reply