Új módszer fülzúgás ellen

Első lépésként be kell mérnünk magunknak a saját fülzúgásunk frekvenciáját, melyben ez az ingyenes program segíthet: Hanggenerátor Az én esetemben ez 10500.

Ez után a kapott frekvenciát írjuk be ebbe a programba és nyomjuk meg a start gombot.
A hangot lehetőség szerint fülhallgatóval kell hallgatni, ha mégis hangszóróval hallgatod, akkor a hangfalak nagyon pontosan a füleid irányába mutassanak, mert a magas hangok csak egyenes irányban terjednek jól.
Szerintem napi 2x fél óra elég, de rád bízom mennyit hallgatod.
Fontos, hogy halkan hallgassuk, mert nem cél hogy megsüketülj 🙂
Garancia nincs rá, hogy ez valóban segít neked is, de eddig már több embernek csökkentette nagy mértékben zúgást és mivel ingyen van nincs vesztenivalód.

Technikai információ: Ez a program csak modern böngészőkkel működik!
Pl: Google Chrome 19, Firefox 13
Explorer-el nem működik!

16 Comments

 1. Tisztelt Weblap Szerkesztő!

  Sajnálattal látom, hogy az a remek kis program, ami eddig elérhető volt, már nincs itt, pedig nagyban segítette fülzúgásom gyógyulását. Szeretném megtudni, elérhető-e számomra egyéb internetes portálon, vagy végleg lemondhatok róla. Segítő válaszát előre is megköszönöm.

  Tisztelettel: Pápai Kristóf

  • Kedves István,

   Feltesz egy fejhallgatót, beírnak egy számot találomra attól függően, hogy mennyire magas a hang amit hall.
   A 10000 az már nagyon magas hang épphogy hallani lehet az 1000 inkább mély búgó hang.
   Szerintem először ezresével változtassák az értéket, hogy meglegyen a zúgás frekvenciája nagyjából, aztán lehet pontosítani,
   vagyis 100-al csökkenteni növelni.
   A programban a Tone On indítja a hangot, míg a Tone Off állítja le.
   Minden jót kívánok!

   Laci

 2. SOS.

  4 napja zúg/sípol a fülem magas tartományban. Olyan mintha lenémított tévé háttérhangját hallanám folyamatosan. Elég idegesítő. Valószínű egy pukkanás váltotta ki. Fül-orr-gégész azt mondta, majd 2 hét múlva menjek vissza, ha nem múlik el, addig nem akar gyógyszerekkel nekiesni. Fórumokon meg azt olvastam, hogy minél előbb valami nootropil infúziókkal kezelni, kell, mert különben beállnak rá az idegpályák és sosem múlik el.
  Hallgatom ezt a csipogást, nem is állítottam, maradt a 10500 Hz és szinte teljesen kiüti a sípolást. Leállítás után egy rövid ideig nem hallom, de aztán lassan visszatér.
  Keressek valami magánrendelést, vagy menjek gyorsan vissza és erősködjek, hogy nyomassák belém minél előbb azt az infúziót? Azt hiszem 72 órát írtak, abból már kicsúsztam.

  • Tisztelt Várkondi Úr!
   Nekem 4 év óta halláskárosodással zúg a bal fülem. Egy alkalommal utaztam autóval egy kis bukkanónál elkezdett zúgni a fülem és azóta egyfolytában, pillanatnyi szünetet sem tartva ZÚG, mintha iszonyatos sebességű szél fújna benne, időnként más hangok kíséretében. A háziorvos azt mondta, hogy huzamosabb ideig magas volt a vérnyomásom /180 körüli/ attól zúg, írt fel tablettát, de nem használt semmit. A vérnyomásom rendeződött. Elküldött orr-, fül-, gégészetre, nem találtak semmi rendellenességet. Mondta a dr.nő, hogy mivel régóta zúg, elküldhetne különféle vizsgálatokra, de a lényege az volt, hogy ez el nem fog múlni.
   Voltam még nyaki doppler vizsgálaton is.

   Ezek után a technika jóvoltából, hogy miket, és hány fajta gyógyszert, gyógynövény készítményeket, gyógyteákat próbáltam már ki, azt most nem részletezném, de használni egyik sem használt. Még Romániából is hozattam – a Színpatika Magazin fülzúgás rovatában írt egy hölgy erről a csodacseppről – , de ez is annyit ért, mint a többi.
   Jelenleg fülhallgatóval relaxációs zenét, és rózsazajt hallgatok, ezzel kísérletezem.
   Kérdésem lenne, hogy ezt a zajt, ami a rovatban van, hogy hallgassam. Csak a bal /zúgós/ fülemmel, vagy a jobb fülemmel is, és úgy állítsam be a hangot. /Nőből vagyok./ A bal fülemmel 1100-on tudom kicsit hallani, de a jobb fülemet már sérti. Szeretném hallgatni, de nem értek hozzá.
   Elnézést a hosszan tartó levélért.
   Várom biztató válaszát.
   Marcsi

 3. Találtam egy online hanggenerátort amivel be lehet mérni a sípolás frekvenciáját, NAGYON ÓVATOSAN és kis ideig érdemes tesztelgetni mert nálam a hanggenerátor – koncentrálva, nekifeszülve – csak kiváltja és erősíti a panaszt.

  http://www.audionotch.com/app/tune/

  Sajnos olyan hanggenerátort nem találtam még amivel RIFE frekvenciákat lehetne tesztelni, ha találok ilyet, írok.

  Itt vannak a Royal RIFE frekik: http://www.electroherbalism.com/Bioelectronics/FrequenciesandAnecdotes/CAFL.htm

  A tinnitus frekvenciákat egy időben (20, 2720, 728, 784, 880 Hz) teszteltem és nekem úgy tűnt mintha kiütötte volna az alap sípolást. Csak akusztikus teszt volt, kiegyensúlyozva a hallásgörbének megfelelően az egyes frekvenciákon a jelszintet.

  Elektromágneses mezővel érdemes lenne kísérletezni (az lineáris), mondjuk egy jól terhelhető erősítővel meghajtva egy sík Tesla-tekercset, kalkulátor itt van hozzá: http://deepfriedneon.com/tesla_frame6.html

 4. Ezen az oldalon egyébként, ahol a hanggenerátor van, terápiát is ajánlanak:
  http://www.audionotch.com/how-it-works

  A lényeg, hogy azokon a frekvenciákon ahol fülzúgás van, kímélik a fület, egy lyukszűrővel kiszűrik a zenéből ezeket az érzékeny sávokat. Én foobar2000-hez használtam VST plugint és parametrikus ekvalizer VST-t erre a célra és ha javulást nem is eredményezett, több ideig elviselhetővé tette a zenehallgatást. Amikor csökkent a sípolás mértéke (regenerálódás), furának tűnt a zenéből hiányzó sáv.

  Ingyenes, windowsos rendszer szintű szűrő van itt:
  http://sourceforge.net/projects/equalizerapo/
  Nem csak sávokat lehet vele szűrni, hanem elsősorban kompenzálni a hangrendszerek, fejhallgatók átviteli hibáit.

  Egyszerű notch filter 10.5kHz-re, a konfigfájlba (C:\Program Files\EqualizerAPO\config\config.txt):

  Filter: ON NO Fc 10500 Hz

  És innentől youtube, winamp, akármi szól, kíméli a fület azon a kitüntetett frekvencián.
  Ez a komment kicsit hosszúra sikerült, de hátha ötletet ad valakinek.

 5. Van még egy ötlet ami még csak elvi síkon működik, egy olyan hallásjavító készülék, ami adott frekvenciájú jeleket egy-egy tercsávval lejjebb és feljebb szólaltat meg, az adott frekvenciájú jelet pedig kioltja.

  Halláskárosodáskor az érzékelő szőrsejtek mechanikailag sérülnek az adott hangmagasságnak megfelelő területen. A regenerálódásig az biztosít egy az adott frekvenciára jellemző hangot, ez ugyanúgy segít a beszédfelismerésben mint az alacsony bitmélységű mintavételezett hangoknál a fehérzaj.

  Mivel az agyhoz nem jut el az adott frekvencián a hang (a frekvenciaspecifikus károsodás miatt), ezért valahogyan el kell juttatni, hogy ne pánikoljon be a hallóközpont és ne generáljon feleslegesen sípoló jelet.

  Ez megoldható lenne kiegészítő cohleáris implanttal (amikor nem csak az implantra támaszkodik a hangfelismerés) vagy olyan készülékkel mely az adott sérült frekvenciákat áttranszponálja nem sérült területekre. A hangélmény eléggé robotos lesz a megvalósítás minőségétől függően, de talán segítségével megtanítható az agy hogy ne korrigáljon túl bizonyos veszteségeket. Csak digitálisan lehet megoldani a jelfeldolgozást, ha esetleg valaki jártas a DSP programozásban, készíthetne egy deszkamodellt.

  Vannak már olyan hallókészülékek, melyek a magas hangokat egy oktávval lejjebb szólaltatva meg lehetővé teszik a rég hallott tücsökciripelés stb. észlelését. Itt csak a fent vázolt frekvenciaspecifikus maszkolást és transzponálást kell megoldani – viszont ez jóval bonyolultabb.

  Röviden: A jelből meredek sávszűrővel eltávolított jelet azonos időalapú hangmagasság-eltolással módosítjuk egy tercsávval lefelé és felfelé és az így kapott jelet visszakeverjük a sávszűrt jelhez.

  (Ha netán ezért az ötletért később szabadalmi oltalomra hivatkozva csak fizetős verziót lehetne elérni, lehet hivatkozni erre a kommentre, remélem az elsőség még él. :))

  A lényeg hogy eljusson a hallóközpontba az a jel aminek hiánya miatt megszakadó folytonosságot sípolással zúgással pótol ki az agy. Lehetne közvetlenül az agy bizonyos területeit ingerelni, vagy nem közvetlenül hallással összefüggő idegvégződéseket.

  A regenerációhoz pedig a növényvilág nagy segítséget nyújt, minden lehetőséget meg kell ragadni.

 6. Kedves László!

  Már írtam az oldalra Önnek, de most valahogy nem találom…:-(
  Örülök, hogy rátaláltam az oldalára, én magam 3 éve szenvedek .
  Nekem nem sípol, hanem sistereg, s talán emiatt nem is tudtam a generátorral megtalálni a hangot.
  Ön szerint mit tegyek? Hogyan kéne mégis rálelni a jó frekvenciára? Tudna ebben segíteni nekem?
  Előre is nagyon köszönöm!
  Timcsi66

  • Kedves Timcsi,

   Elnézést kérek, hogy nem válaszoltam eddig.
   Ha sistereg, akkor nagyon nehéz megtalálni a megfelelő frekvenciát, de a magas hangokkal lehet próbálkozni 10.000Hz környékén.
   Sistergésre kimondottan jó lehet a „villanyborotvás” módszer, amit a nyitóoldalon is megtalálsz.

   Üdv:Laci

Leave a Reply