Találmányom a fülzúgás gyógyítására

Mint a legtöbb találmány, ez is a véletlennek köszönhető, ahogyan rájöttem hogyan lehet hatásosan, nagy mértékben csökkenteni a fülzúgást.

Bár még nekem sem szűnt meg 100{6cee4f633b4570c18a1fe4098de2978e82be112a9a9c52b9dde342fc20f80330}-osan, de olyan nagy mértékben csökkent,
hogy úgy gondoltam itt az ideje megosztani mindenkivel aki gyógyulni szeretne,
hátha másnak is segít, nemcsak nekem vált be.

A lenti képen látható a fül mellett egy bekarikázott terület.

Tinnitus pont

A pontra merőlegesen tartva egy fülszőrnyírót, bekapcsolod és ha kicsit mozgatod is
hamarosan fogsz hallani egy „plusz hangot”. Minél hangosabb a plusz hang, annál jobb!
Először próbáld ki csak 30-60 másodpercre és mikor kikapcsolod a készüléket hallani fogod a változást. Ha bármi változott a készülék kikapcsolása után (frekvencia, hangerő) akkor tuti, hogy neked is hatni fog a kezelés 🙂
Fülszőrnyíró helyett a rezgőkéses villanyborotva is jó, annál a fejet körülvevő műanyag burkolat szélét kell a megfelelő helyre tenni.

Amit ezen kívül használok az a noiser. Magyarországon a TB támogatja, bár még így sem olcsó. Sokan azt gondolják, hogy ez csak elmaszkolja a hangot, de ez nem igaz, mert hozzájárul ahoz, hogy csökkentse a tinnitust.
Amire ezzel kapcsolatban rájöttem, hogy nagyon fontos éjszaka használni,
mert akkor fejti ki igazán  hatását. Valószínűleg a tudatalattinak van rá szüksége, arra van hatással és így éri el a javulást

Ha valakinek sikerül ennek hatására javulást elérnie, legyen szíves velem is tudassa azt.
Mielőbbi javulást kívánok mindenkinek!

12 Comments

 1. Azért érdemes kipróbálni ezt a módszert, mert van olyan fajta fülzúgás aminek az okát szünteti meg: amikor rosszul záródó állkapocs vagy stressz miatt feszített állkapocs-ízületek okozzák a fülzúgást.
  Tudatosan is ellazíthatjuk az állkapcsot feszítő izmokat, saját tapasztalatom szerint ezzel szinte másodpercek alatt tizedére csökken majd eltűnik a fülcsengés. Meditáció közben is meglepő amikor tudatosan sorra ellazítva minden izmunkat vesszük csak észre hogy néhány izmunk egész nap be van feszülve.

  Ha valakinél meniére-szindrómát diagnosztizálnak, akkor is érdemes fogászhoz mennie, lehet hogy csak rosszul záródó fogak okozzák a gondot: https://www.facebook.com/MenieresNoMore

 2. Szia!
  Én megpróbáltam de villany borotvával és amikor odanyomom annyira hangosnak tűnik,hogy fél percnél tovább nem mertem mert féltem nehogy a hallásomat károsítsam,amikor kikapcsoltam még 1 mp-ig hallottam hangosan de utána hirtelen lehalkult de nem volt valami tartós.Csinálhatom villanyborotvával?Gondolom ha tovább csinálom hatásosabb…érdekes hogy tényleg megjelent az a plusz sípoló hang közben.

  • Szia,

   Én is próbáltam villanyborotvával, legalább ugyanolyan jó a hatása hosszú távon és rövid távon is.
   Ha túl hangosnak találod, akkor csak finoman nyomd oda a borotvát a megfelelő pontra.
   Nekem az jött be a legjobban ha a villanyborotva sarkát nyomom oda, persze a forgókéses nem igazán jó, csak a rezgőkéses kivitel (aminek lyukacsos szitája van)

 3. Szia! Én is kipróbáltam, mert elviselhetetlen volt a sipolás a fülemben.Én bajuszvágóval ami egy vastagabb ceruzára hasonlít és annak a végét helyeztem a megadott pontra. Először a sípolás felerősödött de aztán teljesen csend lett a fülemben . Tiszta csend, igaz csak kb 5 percig tartott de utána a sipolás erőssége is csökkent.Nem tartottam ott csak 1-2 másodpercig próbaként.Szerintem érdemes kipróbálni.Én azóta is használom ha erősödik a sipolás, sistergés.

 4. marcsi1950
  Sziasztok!
  Nekem is 4 éve zúg a fülem. Gyógyszerek, gyógynövény-, homeopátiás készítmények stb. sokasága után most én is elkezdtem a rezgőkéses borotva használatát, nyak- fül masszírozást. Nekem a noiser helyett telefonra van rávéve a rózsazaj, relaxációs zene, most találtam rá a barna zajra, ami teljesen olyan, mint a fülzúgásom hangja, és ezt tudom éjszaka is hallgatni.
  A kérdésem az lenne, hogy mind a két fülembe dugjam a fülhallgatót, vagy csak a zúgósba.
  Nekem a bal fülem zúg, halláscsökkenéssel, jobb fülemnek nincs „baja”, ha beállítom a hangerőt a bal zúgós fülemhez a jobb fülemre megsüketülök. A fülhallgatót nem tudom külön-külön szabályozni.
  Vásom válaszotokat.
  Már az előző találmányra is írtam, de nem kaptam választ.
  Csendes éjszakát kívánok minden fülzúgósnak! Már nagyon szeretném én is, de azt hiszem ez lehetetlen.

  • Szia,
   Szerintem halgasd mindkét füledben, mert akkor elég ha halkabban szól a zaj.
   Én 2 éve használom a villanyborotvás módszert és már majdnem nullára lement a zúgás, szóval kitartás, jobb lesz!
   Ami még fontos: ahogy csökken a zúgás, vissza fog térni a hallásod is, tehát a haláscsökkenés csak átmeneti, valójában „csak” a zúgás fedi el a hangot az agyadban. Csendes napokat!
   Laci

 5. Sziasztok!
  Nálam csak most kezdődött ez a fülzúgás, és örömmel olvastam ezt a találmányt.
  Már ki is próbáltam, és a leirt jelenségek hasonló módon jelntkeztek, mint akik ezt
  kipróbálták és tapasztalatot szereztek. Igaz, hogy nekem csak egy vibrációs hajnyiró
  állt rendelkezésemre. Szeretném megkérdezni, hogy ezzel célszerű e folytatni, és
  milyen gyakorisággal. A találmány felfedezése óta elég sok idő eltelt, igy aztán merem remélni
  hogy tapasztalatokban is gazdagabb.

  Üdv: László

Leave a Reply